Echipa GrillTime, Vă recomandă următoarele 4 rețete testate de bucătarii parteneri:
STEAK dulce – afumat
Ingrediente:
4 (1/2 „grosime) cotlet de porc sau vită
3 linguri de ulei de masline
1 lingură de paprika
1 linguriță de ghimbir
1 linguriță de coriandru
1/2 linguriță de chimen măcinat
Mod de preparare:
Încingeți grătarul la jar mediu spre mare. Condimentați cotletul de porc peste tot cu 3/4 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Combinați cu ulei, bola de ardei, ghimbir, coriandru și chimen; ungeti cotletul de porc. Puneti la copt, de la 4 până la 5 minute pe fiecare parte sau până ajunge la temperatura potrivita (62 ° C). Transferați pe platou și lăsați-l să stea acoperit 10 minute înainte de servire.
Aripioare de Pui la grătar
Ingrediente:
2 kg de aripioare de pui crude (cam 18-24 bucăți)
3 caței de usturoi
2 cepe uscate
1 lamaie (zeama și coaja galbenă fin razuită)
1 ramurică de rozmarin (doar frunzele)
aproximativ o lingură de cimbru proaspăt
40 ml de ulei de măsline
1 linguriță cu vîrf de sare
1 linguriță de piper
Mod de preparare:
Se încinge grătarul la foc mediu-mare și se asează aripioarele. Le întoarceți pe partea opusă dupa primele 6 minute din totalul de 20 minute. Se scot aripioarele de pe grătar și se lasă să se odihnească 5-6 minute înainte de a le servi. Poftă bună!
Somon cu lămîe și usturoi la grătar
Ingrediente:
2 caței de usturoi, tocați
2 lingurițe coajă de lămâie rasă
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de rozmarin proaspăt tocată
1/2 lingurita de piper
4 fileuri de somon
Mod de preparare:
Într-un castron mic, amestecați primele cinci ingrediente; frecați fileurile. Lăsați să stea 15 minute. Cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei de gătit, apoi frecați pe suportul de grill pentru a îl acoperi ușor.
Așezați somonul pe grătar, cu fața în sus la foc mediu pentru 4 minute. Pofta buna!
Platou de Legume la Grătar
Ingrediente:
4 lingurițe de ulei de măsline
4 lingurițe de oțet balsamic
1 linguriță de oregano uscat
1/2 linguriță de praf de usturoi
1/8 linguriță de piper, sare, dovlecei, rosii, ceapa, vinete si ardei
Mod de preparare:
Dovleceii se feliază și se presară cu sare, apoi se ung cu ulei de măsline, pe partea pe care se vor aseza pe grătar. Roșiile le tăiem în jumătăti și le sarăm pe partea tăiată. Le stropim cu ulei de măsline și le asezăm pe grătar. Cu ceapa, tăiată în rondele groase de 1 cm. procedăm ca și cu roșiile. Ardeii îi tăiem jumătăți, sarat ușor și îi ungem cu ulei de măsline, apoi îi așezăm pe gratarul încins. Le coacem maxim 2-4 minute după care le presurăm cu condiment după plac. Poftă bună!